top of page

Huidige projecten

Vitesse (18).JPG

Coördinatie en concept door mij

Video door Sebastian Schaevers
Project van de Klimaatdichters en Poëziecentrum voor ArtACT, een Europees initiatief dat kunst en activisme verbindt. 

Laat alles hier aarden

experimenteel & participatief videoproject

Hoe geef je de natuur een stem?

Welke boodschap draagt het landschap?

De Klimaatdichters gingen in 2023 vier keer de natuur in, telkens met een andere groep die zich wil inzetten voor een klimaatvriendelijkere wereld. Samen met deze vier groepen lieten we woorden achter in het landschap, op zoek naar manieren om de seizoenen hoorbaar te maken en poëzie van het blad te tillen. 

Bij elk beeld wordt in duo een nieuw gedicht geschreven. Het eindresultaat zal doorheen Europa reizen en gebruikt worden om een educatief pakket rond uit te werken.

 Voor meer beelden en de geschreven gedichten, zie hier 

 Première in januari 2024 - meer info volgt! 

De vuurvlieg, de aardbei
& de zeeschildpad

Een voorstelling over lichtvervuiling

  26 jan 2024,   Blikfabriek (Hoboken, BE)   -->   tickets   

  18 feb 2024,   Zaal 3 (Den Haag, NL)   -->   tickets   
 

Jonge zeeschildpadden oriënteren zich op het reflecterende maanlicht om de weg naar zee te vinden. Vuurvliegen maken met hun lijfjes licht om een partner te vinden, maar die kunnen dat alleen maar zien als het donker genoeg is. Aardbeiplanten die groeien nabij straatverlichting brengen steeds minder vruchten voort en worden steeds minder door insecten bestoven.

Deze voorstelling gaat over licht en donker, over planten en dieren die bedreigd worden door lichtvervuiling, en over het verlangen van de mens om zich alsmaar meer aan het donker te onttrekken. Zijn wij nog in staat om met duisternis te leven? Met poëzie, wetenschap, muziek en beeld proberen we licht en donker weer in balans te brengen.

2023_promobeeld_vuurvlieg_aardbei_zeeschildpad_1500pixels.jpg

Met teksten van Thomas Möhlmann, Moya De Feyter, Gemma Venhuizen (gebracht door Anke Verscheuren), Saskia Stehouwer & mezelf.  Met tekeningen van Babette Wagenvoort en muziek van Nataniel Melo.

 

De voorstelling is gemaakt met de steun van Literatuur Vlaanderen.

bottom of page